Comuna Orţişoara va suferi schimbări radicale în cursul acestui an. Administraţia locală are în vedere proiecte extrem de ambiţioase, care îşi vor pune serios amprenta pe înfăţişarea comunei.

 

În acest sens, a fost depusă documentaţia pentru asfaltare, astfel încât străzile localităţii să intre într-un amplu proces de primenire.

De asemenea, s-au făcut demersuri importante pentru canalizare, ajungându-se deja în faza de organizare a licitaţiei pentru desemnarea firmei câştigătoare. "Sunt lucrări importante, care vor avea cu siguranţă un efect benefic în ceea ce priveşte creşterea gradului de confort al locuitorilor comunei.

Orţişoara are şi o poziţie privilegiată, fiind foarte aproape de municipiul Timişoara, şi sunt convins că toate aceste transformări vor atrage mulţi cetăţeni în comuna noastră", a declarat primarul Aleodor Sobolu. 

 

Comuna Orţişoara va avea un buget mulţumitor în anul 2018. Suma alocată de către Consiliul Judeţean Timiş este de 500.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru modernizarea unor obiective locale.

 

Pe lângă suma menţionată, foarte importantă este şi contribuţia proprie a localităţii, ea nefiind deloc de neglijat. Suma adunată se datorează faptului că taxele şi impozitele au fost colectate într-un procent destul de mare, aproximativ 90 la sută, lucru care permite derularea unor noi investiţii.

 

"Am avut un grad foarte bun de colectare, este mulţumitor şi bugetul repartizat şi sunt convins că ne vom descurca aşa cum trebuie şi în acest an. Le mulţumesc încă o dată locuitorilor comunei pentru sprijinul acordat şi pentru cooperarea arătată ori de câte ori a fost nevoie", a declarat primarul Aleodor Sobolu.